Восени долар буде коштувати 5,05-5,1 грн.

Четвер, 12 червня 2008, 13:07

Голова Спостережної ради Національного банку України Петро Порошенко прогнозує, що у вересні-жовтні долар буде коштувати 5,05-5,1 грн.

Про це він заявив сьогодні в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє "Finance.ua".

"Ніхто не гарантує, що гривня не повернеться вже найближчим часом, починаючи з вересня-жовтня, на свої позиції курсу 5,05-5,1 грн- дол. Об'єктивні економічні підстави для цього є", - заявив Петро Порошенко.

Він також підкреслив, що при збиванні піків на валютному ринку необхідно використати золотовалютні резерви.

Реклама:

В свою чергу Порошенко закликав громадян України не поспішати в умовах невизначеності закривати депозитні рахунки у валюті. Він відзначив, що бачить у ситуації на валютному ринку політичний вплив.

"Втручання є з усіх боків - і з боку Верховної Ради, і політичних фракцій, вербальними інтерв'ю, тиском, які провокують то колапс, то кризу, то падіння, то зростання національної валюти. Втручання є й з боку окремих членів уряду, які вказують НБУ напрямок проведення курсової політики. Втручання є й з боку інших органів влади", - відзначив Порошенко.

Він також підкреслив, що на сьогоднішній день не вважає зміцнення гривні результативним антиінфляційним заходом.

Нагадаємо, 21 травня Нацбанк зміцнив гривню, установивши з 22 травня офіційний курс гривні до американського долара на рівні 4,85 грн/дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: