"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українців поставлять на лічильник

Четвер, 12 червня 2008, 11:11

Уряд розпорядився до 2009 року оснастити всі багатоквартирні будинки лічильниками води і теплоенергії.

Відповідне розпорядження "Про оснащення існуючого житлового фонду приладами обліку і регулювання споживання води і теплової енергії" Кабінет міністрів ухвалив 11 червня 2008 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Оснащення споживачів лічильниками, у першу чергу, буде дисциплінувати підприємства-монополістів, які надають послуги по водотеплозабезпеченню. З іншого боку, це також буде стимулювати жителів будинку об'єднуватися і спільно вирішувати, як зменшити витрати на опалення або як усунути витік води", - зазначив міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

Документом передбачено внесення змін у ліцензійні умови для підприємств, що займаються водотеплопостачанням, затвердження форми типових договорів купівлі-продажу теплової енергії і води між споживачем і постачальником, а також внесення змін до порядку формування тарифів на теплову енергію, холодну і гарячу воду.

Реклама:

У повідомленні говориться, що для забезпечення існуючого житлофонду лічильниками необхідно близько 2,2 млрд грн, при цьому тариф з урахуванням установки лічильників може вирости на 5-10%, а сума фактичної оплати населенням спожитих послуг зменшиться на 15-30%.

При повному оснащенні житлофонду приладами обліку можна досягти економії 16 млн Гкал теплоенергії, 700 млн квт електроенергії, 1,2 млрд куб. м природного газу і 570 млн куб. м питної води щорічно, відзначено в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!