"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура має претензії до Фонду держмайна

Середа, 11 червня 2008, 18:05

Генеральна прокуратура пред'явила позов до Фонду державного майна і ТОВ "Компанія ММК" в інтересах Кабінету міністрів про визнання недійсними угод оренди будівель державного підприємства "Завод "Арсенал" і казенного підприємства "Центральне конструкторське бюро "Арсенал".

Як повідомляє "Лігабізнесінформ" в прес-службі Генпрокуратури, за цими угодами усупереч вимогам закону Фондом держмайна комерційній структурі передані 25,1 тис. кв. м виробничих будівель стратегічних підприємств, які входять у сферу управління Національного космічного агентства України.

Крім того, з метою захисту інтересів держави Генпрокуратура пред'явила позови про визнання недійсними угод оренди, наказів ФДМ і угод купівлі-продажу будівель держпідприємства "Завод "Арсенал" товариствами з обмеженою відповідальністю "Ольвія-С" і "Омега-Інвест", яким усупереч вимогам закону спочатку передані в оренду, а надалі продані 2 тис. кв. м виробничих будівель стратегічного підприємства ДП "Завод "Арсенал".

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Кабінет міністрів відібрав у радника Миколи Азарова "незаконно передані корпуси заводу "Арсенал".

Реклама:

За словами голови уряду, рішення було ухвалене за результатами її візиту на завод "Арсенал".

Прем'єр зазначила, що колектив заводу звернувся до уряду з приводу того, що казенне підприємство, на якому виробляється інтелектуальна продукція оборонного призначення, за останній рік "був практично перетворений на землю і корпуси".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: