"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

WSE має намір увійти до капіталу однієї з українських бірж

Середа, 11 червня 2008, 14:16

Варшавська фондова біржа (WSE), яка проводить активну експансію на ринки сусідніх країн, планує стати акціонером однієї з українських фондових бірж.

Про це повідомила член ради директорів WSE Бєата Ярош (Beata Jarosz), повідомляє "Інтерфакс Україна" .

"Ми зацікавлені в покупці української біржі. Через два-три місяці я зможу повідомити про конкретні результати переговорів", - сказала вона журналістам у Києві в середу.

Ярош уточнила, що переговори тривають, однак до їхнього завершення WSE не буде оприлюднювати подробиць і називати українську біржу, про яку йде мова.

Реклама:

Як сказав директор департаменту WSE з розвитку бізнесу на ринках Центральної і Східної Європи Роберт Квятковскі (Robert Kwiatkowski), незважаючи на заявлені останнім часом чотирма українськими біржами проекти із запуску нових торгівельних систем, Варшавська біржа вважає перспективним мати власну біржу в Україні.

За його словами, WSE зацікавлена брати участь у капіталі провідної української біржі ПФТС, однак поки такої можливості немає.

Як відзначив Квятковскі, український ринок за рівнем розвитку відстає від польського на сім-вісім років, тому WSE добре розуміє його потреби й має достатні ресурси, досвід і технології, щоб запропонувати конкурентоспроможний продукт.

Зокрема, серед перспективних напрямків роботи торговельної площадки в Україні він назвав організацію первинних публічних розміщень українських компаній і введення подвійного лістингу котирувань.

Про запуск сучасних торгівельних систем до кінця поточного року останнім часом заявили ПФТС (у співробітництві з Московською міжбанківською валютною біржею), Українська міжбанківська валютна біржа (у співробітництві з NASDAQ OMX), фондова біржа "Перспектива" (Дніпропетровськ), а також створена провідними українськими брокерами разом з російською біржею РТС "Українська біржа".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!