Вінського не влаштовують тарифи "Укртелекому" та "Укрпошти"

Вівторок, 10 червня 2008, 15:25

Міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський вважає за необхідне переглянути тарифну політику в "Укртелекомі" та "Укрпошті".

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Лігабізнесінформ" .

Вінський заявив, що представлений йому раніше фінансовий план "Укртелекома" не підписано.

"Фінансовий план я не підписав. Тому що я не міг підписатися під 1,5 млрд. (грн.) збитків державної компанії, що повинна була мати не менш 2 млрд. грн. прибутку", - пояснив міністр.

Реклама:

"І я сказав відверто: це неможливо, щоб я підписувався під збитками "Укртелекому". Якщо є збитки, треба змінювати менеджмент у повному складі, і треба приймати методи державного впливу, санації цього підприємства", - додав він.

"Ми сьогодні сформували Нацкомісію з питань регулювання зв'язку, і перше моє звернення до НКРЗ було - розглянути тарифну ситуацію в "Укртелекомі" та "Укрпошті", - повідомив Вінський.

"Це 2 підприємства, які, на жаль, попереднім складом НКРЗ штучно велися до розвалу", - наголосив він.

Крім того, міністр заявив про необхідність приватизації "Укртелекому":

"Моя позиція полягає в тому, що необхідно обов'язково в максимально короткий термін із залученням світової компанії приватизувати "Укртелеком" і створити нормальні умови для того, щоб було конкурентне середовище на ринку зв'язку".

"Знов-таки, моя позиція - мають працювати не менше 4 компаній на ринку внутрішнього зв'язку, що повинні займатися і мобільним і стаціонарним зв'язком, і потужно розвивати ситуацію з космосом. Зараз такі переговори також ведуться", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!