"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко радіє, що Україна стає житницею Європи

Вівторок, 10 червня 2008, 12:20

Президент Віктор Ющенко вважає, що Україна повертає собі права на аграрному ринку.

Про це Ющенко заявив у вівторок під час відкриття міжнародної аграрної виставки "АГРО-2008", яка проходить у Києві, повідомляє прес-служба президента.

"Сьогодні ми бачимо, як аграрна Україна, про яку споконвічно знав світ як про житницю Європи, повертає свої права на цьому ринку", - сказав Ющенко.

Коментуючи окремі кроки уряду у сфері АПК (зокрема щодо обмеження експорту певних видів сільгосппродукції), Ющенко висловився проти таких заходів, повідомляє "Українська правда" .

Реклама:

"До цієї політики у мене завжди буде негативне ставлення", - сказав він, підкресливши, що використовуватиме весь обсяг своїх повноважень для призупинення подібних рішень.

Ющенко також висловився проти безмитного ввезення в Україну м'яса, оскільки, на його переконання, це завдасть значної шкоди українському виробникові.

"Це є непродумана політика. Вона на роки відкидає українського виробника", - відзначив президент.

Він також відзначив позитивну зовнішню кон'юнктуру на світовому продовольчому ринку, якою має скористатися український сільгоспвиробник.

"У сфері сільськогосподарського виробництва ми маємо унікальну економічну можливість підняти рентабельність і ефективність", - сказав він, зробивши акцент на тому, що цією ситуацією потрібно скористатися найбільш правильно.

Звертаючись до українського селянства, президент закликав усіляко підтримати аграрні реформи, що відбуваються у країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!