"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта знову дорожчає

Вівторок, 10 червня 2008, 11:11

Нафта дорожчає після падіння на 3% у понеділок.

Про це повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на липень в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у вівторок ранком піднялася на $0,95 щодо рівня закриття торгів 9 червня і становить $135,3 за барель.

Причина подорожчання це сумніви учасників ринку в намірах ОПЕК збільшити видобуток сировини.

Реклама:

Міністр нафтової галузі Саудівської Аравії Алі ан наїмі в понеділок висловився за проведення найближчим часом зустрічі членів картелю для рішення проблеми рекордного зростання цін.

Однак раніше офіційні особи ОПЕК заявляли, що стрибок цін викликаний не фундаментальними факторами, тому що пропозицій сировини на ринку досить.

Аналітики прогнозують падіння світового попиту на паливо. Ціна липневого контракту на WTI у понеділок на NYMEX упала на $4,19 (на 3%) до - $134,35 за барель.

Котирування липневого ф'ючерса на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 9 червня знизилися на $3,9 і досягла $127,61 за барель.

На лондонській біржі ICE Futures вартість ф'ючерсів на липень на нафту Brent упала на $3,78 - до $133,91 за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (c.i.f. порти Середземномор'я) у понеділок склала $128,33 за барель, що на $3,91 нижче ціни spot у попередній день.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!