"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін України пропонує відмінити деякі податки

Вівторок, 10 червня 2008, 10:15

Міністерство фінансів України підготувало законопроект, що передбачає скасування 10 податків.

Законопроект також передбачає зменшення збору з купівлі/продажу безготівкової іноземної валюти з 0,5% до 0,2%, повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на офіційний веб-сайт Мінфіна.

Відповідно до повідомлення, пропонується також перенести частину відрахувань у Пенсійний фонд із юридичних осіб на фізичних осіб (на рівні 3%) з обов'язковим одночасним збільшенням заробітних плат на відповідну суму.

При цьому, за даними Мінфіну, нарахування в фонд заробітної плати на підприємствах будуть зменшені на 3,5%.

Реклама:

"Запропоновані зміни важливі не тільки з погляду зменшення видатків вітчизняних підприємців і зменшення податкового тиску, - таке рішення сприяє легалізації зарплати. А перерозподіл відрахувань у Пенсійний фонд є кроком до впровадження другого етапу пенсійної реформи, пов'язаного із введенням накопичувальної системи", - підкреслюється в повідомленні.

У повідомленні не вказується, які податки пропонується скасувати.

Разом з тим, відповідно до повідомлення, законопроект про внесення змін у деякі законодавчі акти України з питань оподатковування передбачає зниження податкового тиску на фонд оплати праці і економіку.

Таким чином, скасовується  зайва звітність на підприємствах і скорочуються обсяги роботи податкової служби по адмініструванню податків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: