Прогноз витрат на проект Nabucco підвищений на 58% через зростання цін на сталь

Четвер, 29 травня 2008, 17:37

Прогноз витрат на будівництво газопроводу Nabucco був підвищений на 58%.

Втрачено до 7,9 млрд євро через підйом цін на сталь, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на повідомлення Nabucco.

Попит на сталь для прокладання трубопроводів, а відповідно і ії  вартість, зростають. Це пов'язано з тим, що нафтові компанії збільшують інвестиції в проекти по розвідці та транспортуванню нафти на фоні підвищення її ціни до рекордного рівня.

Згідно за даними Metal Bulletin, вартість гарячекатаного прокату, використовуваного у виробництві автомобілів і будівництві, виросла в першому кварталі на 34%.

Реклама:

"Попит на сталь у світі лишається дуже високим, з огляду на здійснення ряду великих проектів, і сталевиробники користуються цим, - говориться в прес-релізі компанії. - Високий попит на енергоносії сприяє підвищенню цін на газ, а також цін на його транспортування, що робить Nabucco потенційно дуже прибутковим проектом".

Nabucco планує будівництво газопроводу з каспійського регіону в Європу в обхід Росії. У консорціум компаній, що реалізують проект, входять угорська MOL, румунська Transgaz, болгарська Bulgargaz і турецька Botas. Вартість проекту оцінюється сьогодні в 5 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!