Україна поки не має намірів перешкоджувати приєднанню РФ до ВТО

Вівторок, 27 травня 2008, 13:30

Україна поки не продемонструвала намірів затягти переговірний процес по приєднанню РФ до ВТО , заявив  глава російської делегації на переговорах по ВТО Максим Медведков.

За його словами, українська делегація взяла участь у консультаціях, що пройшли в понеділок у Женеві з головою робочої групи по приєднанню РФ до ВТО, Стефаном Йоханнесоном.

Медведков повідомив, що на консультаціях виступив заступник міністра економіки Валерій Пятницький, який заявив про зацікавленість України в якнайшвидшому приєднанні РФ до ВТО, тому що Росія є найбільшим торговельним партнером України.

Україна зацікавлена у встановленні прозорих, міжнародних правил торгівлі із РФ. З іншого боку, Пятницький заявив, що Україна буде уважно вивчати доповідь робочої групи по приєднанню РФ до ВТО. "Ніяких ознак того, що Україна хоче затягти переговірний процес, поки ні", цитує Медведкова "Інтерфакс" .

За його словами, українська делегація вже запросила документ із описом торговельного режиму в РФ. У вівторок він буде наданий Україні для вивчення. "Це не означає, що Україна має намір висунути якісь вимоги. Я поки не знаю, які в них можуть виникнути питання", відзначив Медведков

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!