"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко подасть до Генпрокуратури інформацію про відомство Вінського

Середа, 9 квітня 2008, 13:10

Кабінет Міністрів має намір направити в Генеральну прокуратуру інформацію про виявлені факти зловживань попереднього керівництва Міністерства транспорту й зв'язку в 2006-2007 роках і розраховує на порушення кримінальних справ.

Про це сказала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання Кабміну в середу.

Вона зазначила, що перевірка Мінтрансзв'язку ще не завершена.

За результатами перевірки тільки Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" і Державної служби автомобільних доріг "Укравтодор" контрольно-ревізійне управління оформило акти й зафіксувало зловживання на мільярди гривень.

Реклама:

Зокрема, зі слів Тимошенко, виявлено, що "Укрзалізницею" надавалися занижені тарифи на залізничні вантажні перевезення для низки приватних структур.

Окрім того, зі слів Тимошенко, виявлено, що на металобрухт різалися цілі автовокзали.

Прем'єр зазначила, що КРУ має намір вивчити діяльність портів.

Тимошенко висловилася за те, щоби процес розслідування Генпрокуратурою виявлених Кабміном фактів зловживань був публічним.

Вона підкреслила, що має намір особисто контролювати й домагатися, щоб за виявленими фактами зловживань порушили кримінальні справи.

Нагадаємо, Кабмін у середу має намір заслухати інформацію міністра транспорту й зв'язку Йосипа Вінського, а також першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука про порушення колишнім керівництвом Мінтрансзв'язку законодавства в сфері фінансово-господарської діяльності в 2006-2007 роках.

Наприкінці березня прокуратура Києва передала в суд кримінальну справу за звинуваченням колишнього міністра транспорту й зв'язку Миколи Рудьковского в розтраті державного майна у великих розмірах.

Наприкінці листопада 2007 року СБУ порушила кримінальну справу за фактом розтрати 0,4 млн гривень службовими особами одного з держпідприємств Міністерства транспорту й зв'язку.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!