"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коаліція хоче зайнятися в Раді Фондом держмайна і СБУ

Понеділок, 7 квітня 2008, 18:49

Коаліція виступає за розгляд Верховною Радою кадрових питань щодо Антимонопольного комітету, Фонду державного майна, Служби безпеки України й Національної ради з телебачення та радіомовлення, а також про призначення віце-прем'єром Віталія Гайдука 10 квітня.

Про це на прес-конференції повідомив депутат Ради від БЮТу Валерій Писаренко.

"Є офіційне звернення коаліції про необхідність у четвер розглянути це питання", - сказав Писаренко.

Депутат додав, що поки розгляд питання про зміну керівництва ФДМУ, відповідно до повістки дня, намічено на наступну п'ятницю, 18 квітня.

Реклама:

Писаренко підкреслив, що коаліція виступає за звільнення з посади голови ФДМУ Валентини Семенюк-Самсоненко й призначення на цю посаду депутата Ради від БЮТу Андрія Портнова, звільнення з посади голови АМКУ Олексія Костусєва й призначення на цю посаду депутата Ради від блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Давида Жванії, звільнення з посади голови Нацради з телебачення та радіомовлення Едуарда Прутника й призначення на цю посаду Ігоря Куруса.

Також коаліція наполягає на розгляді питання про призначення на посаду віце-прем'єра Віталія Гайдука й призначення на посаду голови Служби безпеки України виконувача обов'язків голови відомства Валентина Наливайченка.

Писаренко прогнозує, що кандидатура Портнова буде підтримана 300-350 депутатами, у тому числі депутатами від Блоку Литвина, Комуністичної партії й деякими депутатами Партії регіонів.

Писаренко підкреслив, що зараз основна проблема не в призначенні Портнова, а у звільненні Семенюк-Самсоненко, оскільки деякі посадові особи Секретаріату президента за підтримкою низки політичних сил намагаються всіляко відстрочити звільнення голови ФДМУ.

У лютому Кабінет Міністрів призначив Портнова першим заступником голови ФДМУ.

1 квітня Верховна Рада відмовилася переглянути голосування щодо звільнення Едуарда Прутника з посади голови Державного комітету з телебачення й радіомовлення, а також стосовно звільнення голови Антимонопольного комітету Олексія Костусєва.

Раніше Рада відмовилася звільнити Прутника й Костусєва.

У січні Кабмін запропонував Раді призначити віце-прем'єр-міністром Гайдука.

Президент Віктор Ющенко й депутат Верховної Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Анатолій Гриценко запропонували парламенту призначити в. о. голови СБУ Наливайченка головою відомства.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!