Україна гарантує безперебійні поставки газу до Польщі

Понеділок, 7 квітня 2008, 17:44

Україна гарантує безперебійні поставки газу в Польщу, незважаючи на можливі зміни порядку поставок газу в країну.

Про це Українським Новинам повідомив прес-секретар уряду Польщі Агнешка Лишку.

За її даними, це зобов'язання було включено до протоколу 2 засідання міжурядової українсько-польської комісії, який підписали віце-прем'єри України й Польщі Григорій Немиря й Вальдемар Павляк наприкінці березня.

Прес-секретар підтвердила факт переговорів щодо газу під час візиту прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска в Україну 27-28 березня, але не надала інформації про їхні результати.

Реклама:

"Ці справи (заборона компанії "РосУкрЕнерго" експортувати газ) були обговорені під час розмови прем'єра Дональда Туска із прем'єром Юлією Тимошенко", - сказано в повідомленні.

Лишку додала, що ініціатором розмов на цю тему виступив Павляк.

У прес-службі Павляка зазначили, що не мають інформації про результати переговорів стосовно газу під час візиту польського прем'єра в Україну, підтвердивши, що гарантії незмінності поставок газу були включені до березневого протоколу.

"У протоколі українська сторона запевнила, що ніякі зміни поставок газу в Україну не вплинуть на транзит газу в країни Європейського Союзу, у тому числі, у Польщу", - повідомила прес-служба.

20 березня віце-прем'єр Григорій Немиря й віце-прем'єр-міністр Польщі Вальдемар Павляк підписали протокол 2 засідання міжурядової українсько-польської комісії з питань економічної співпраці, яке відбулося 19-20 березня у Варшаві.

19 березня Кабінет Міністрів відмовився забезпечувати "РосУкрЕнерго" відбір газу з українських ПСГ і транзит обсягів центральноазіатського газу, який належить РУЕ, через територію України європейським споживачам.

12 березня Кабмін своєю постановою заборонив компанії "РосУкрЕнерго" експортувати природний газ центрально- і середньоазіатського походження, який надходить із 1 січня 2008 року в газотранспортну систему України.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!