"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко зупинив постанову уряду про земельні аукціони

Понеділок, 7 квітня 2008, 17:20

Президент Віктор Ющенко зупинив прийнятий урядом порядок проведення земельних аукціонів.

"Президент вимушений був видати указ про зупинку постанови уряду "Про деякі питання проведення земельних аукціонів", - повідомив під час брифінгу перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак.

За його словами, 27 лютого уряд прийняв постанову, яка виходить за рамки його компетенції, оскільки, відповідно до Земельного кодексу, порядок проведення земельних аукціонів повинен встановлюватися лише законом.

Окрім того, постанова містила положення, які відсилали до тих норм законодавства, які ще необхідно прийняти.

Реклама:

"Місцеві органи влади і президент неодноразово зверталися до уряду з проханням переглянути цю постанову для того, щоб зробити її імперативно діючою, а не такою, що має відсилочну норму до документів, які ще треба допрацьовувати і приймати. Цього зроблено не було", - сказав Шлапак, повідомляє прес-служба президента.

Коментуючи створену цим рішенням Кабміну проблему, він повідомив, що для значної кількості місцевих бюджетів продаж земельних ділянок є єдиним джерелом збалансування доходів і видатків, а в такій ситуації проведення земельних аукціонів виявилося фактично заблокованим.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!