"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рахункова палата: Черновецький неефективно використав майже 390 млн

Понеділок, 7 квітня 2008, 16:51
Рахункова палата вважає неефективним використання Київською міською держадміністрацією і Міністерством фінансів коштів, виділених на реалізацію "Програми забезпечення виконання в 2007 році Києвом функцій столиці України".

Про це повідомила прес-служба палати, інформує "Обком" із посиланням на Українські Новини.

"Відповідно до висновків аудиторів, управління бюджетними коштами, виділеними на виконання програми Київською міською державною адміністрацією і Міністерством фінансів України, в низці випадків відбувалося з порушенням законодавства, непрозоро і неефективно, а затверджені програмою заходи виконані не в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, планування адміністрацією і Мінфіном потреби в коштах для забезпечення фінансування програми, розподіл джерел і напрямків її фінансування здійснювалися за відсутності обґрунтованих розрахунків, що є порушенням положень Бюджетного кодексу щодо обґрунтування показників при формуванні бюджету.

Колегія Рахункової палати повідомляє, що при використанні коштів субвенцій із Державного бюджету міському бюджету Києва на виконання столичних функцій із порушенням законодавства і неефективно в цілому витрачено 386 млн гривень.

Реклама:

Відповідно до висновків Рахункової палати, Мінфін і міськадміністрація не забезпечили своєчасного фінансування за рахунок коштів субвенцій заходів програми, і це призвело до їх тривалого невикористання, невиконання запланованих обсягів робіт і неефективного управління коштами в 2007 році.

Також у результаті неналежного контролю Київміськадміністрацією при використанні субвенцій допускалися порушення законодавства при проведенні тендерних процедур, затвердженні інвестиційних програм.

Про результати аудиту проінформовані Верховна Рада, Кабінет Міністрів і Київміськадміністрація.

Як повідомлялося, у лютому мер Києва Леонід Черновецький заявив, що вважає недостатнім фінансування з Держбюджету витрат на виконання Києвом столичних функцій.

У січні Київська міська рада ухвалила міський бюджет на 2008 рік із доходами 20,327 млрд гривень і видатками 20,726 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!