Забудовникам хочуть заборонити здавати житло без оснащення

Понеділок, 7 квітня 2008, 10:35

Державна архітектурно-будівельна інспекція має намір заборонити введення в експлуатацію житлових будинків без завершених робіт із внутрішнього оснащення приміщень.

Про це повідомив на прес-конференції у Вінниці начальник Держбудінспекції Олександр Бондаренко, передає "Обком" із посиланням на Українські Новини.

"У свій час, ідучи назустріч інвесторам, ми в порядок уведення житлового об'єкта в експлуатацію як виняток внесли норму, що дозволяє введення будинку в експлуатацію без завершеного внутрішнього оснащення, але ця норма набула масового характеру. Тому ми зараз розглядаємо можливість її скасування", - сказав він.

Бондаренко додав, що тільки в Києві при щорічних обсягах введення в експлуатацію житла в розмірі 1,3-1,4 млн кв. м, придатними для проживання є 0,2-0,3 млн кв. м.

Реклама:

"Коли ми здаємо незакінчений об'єкт, із будівельного майданчика йде замовник, проектант і генпідрядник, починається нелегальне будівництво, яке оцінюється мінімум у 300-400 доларів США за 1 кв. м", - додав він.

Бондаренко додав, що зараз Держбудінспекція готує зміни в чинне законодавство, що передбачає заміну прийняття будинку в експлуатацію містобудівною комісією на видачу сертифіката на об'єкт, який вводиться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!