Вінський домовився з мобільними операторами телефонізувати всю країну

П'ятниця, 4 квітня 2008, 14:16

Міністерство транспорту й зв'язку домовилося з мобільними операторами про співробітництво в телефонізації сільської місцевості й тяжкодоступних місць.

Про це заявив міністр транспорту й зв'язку Йосип Вінський у рамках проведення наради із представниками мобільних операторів, передають Українські Новини.

"Ми висловили пропозицію Міністерства транспорту з тих питань, які нас цікавлять", - зазначив міністр.

"Вони стосувалися, в першу чергу, можливості розширення послуг у сільській місцевості, у тяжкодоступних регіонах і депресивних регіонах, нашої спільної роботи в рамках об'єктів Євро-2012 і загальної ситуації з формуванням політики міністерства в цій галузі", - пояснив він.

Реклама:

Вінський вважає, що розмова мала конструктивний характер і стане початком плідного співробітництва міністерства з мобільними операторами.

На зустрічі був присутній топ-менеджмент компаній, зокрема "Астеліт" (бренд Life), "Український мобільний зв'язок" (бренд МТС), "Київстар", "Голден-телеком", та інших компаній.

За словами операторів, на сьогодні має бути розроблено спільну стратегію щодо фінансування й спільних заходів.

Президент "Київстар" Ігор Литовченко зазначив, що непокритих ділянок в Україні дуже мало, і коли йдеться про віддалені села, то мобільний зв'язок з'явиться в них значно швидше, ніж фіксований.

"Цілком можливо, ми будемо в найближчому майбутньому надавати конвергентні послуги, у тому числі й фіксованого зв'язку, це одна з можливостей", - сказав він.

"Друга можливість - цілком можливо, що ми просто допоможемо фінансово або якимсь чином із "Телекомом" ("Укртелекомом") або з місцевим оператором, що недалеко перебуває там, побудувати волоконно-оптичні лінії в ці віддалені села й подумати про інтернет, про який сьогодні ми говорили", - додав Литовченко.

Учасники зустрічі зазначили, що можливостей для реалізації цієї програми дуже багато. За даними Вінського, в 2,5 тис. населених пунктів телефонний зв'язок повністю відсутній, що становить 9% території України.

У рамках зустрічі Вінський запропонував створити при Мінтрансі постійну робочу групу, до складу якої ввійдуть представники операторів мобільного й фіксованого зв'язку для розробки комплексних заходів 100%-ного покриття України фіксованим і мобільним зв'язком.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!