"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Портнов відновлює конкурс із приватизації Одеського припортового заводу

П'ятниця, 25 квітня 2008, 13:57

Конкурс щодо Одеського припортового заводу відновлять відсьогодні.

Про це повідомив представлений прем'єр-міністром Юлією Тимошенко на посаді в. о. голови Фонду держмайна Андрій Портнов.

"Сьогодні ж я видам наказ про відновлення цього конкурсу", - зазначив він.

Як відомо, 11 лютого 2008 р. Кабінет Міністрів затвердив умови проведення конкурсу з продажу акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Реклама:

Фонд держмайна 20 лютого оголосив конкурс sз використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод". Стартова ціна пакета, який виставляється на конкурс, - 3 млрд грн. Конкурс мав відбутися через 75 днів після публікації оголошення. Документи, необхідні для участі в конкурсі щодо приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод", у Фонду державного майна України запитали 16 компаній.

15 квітня президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив розпорядження Кабміну від 11 лютого про затвердження умов конкурсу з продажу 99,52% пакета акцій ОПЗ.

Президент також звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо конституційності відповідного розпорядження Кабміну.

21 квітня тодішня голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко під час зустрічі з потенційними інвесторами ОПЗ повідомила про видання наказу на виконання указу президента про припинення конкурсу з продажу контрольного пакета акцій ОПЗ.

ВАТ "Одеський припортовий завод" - другий за величиною виробник аміаку та карбаміду й третій - із випуску азотних добрив в Україні, спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.

Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із приймання, охолоджування та перевантаження аміаку.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!