ТИМОШЕНКО ЗАЯВИЛА ВСІМ, ЩО ЗАМІНИЛА СЕМЕНЮК СВОЇМ ДЕПУТАТОМ

П'ятниця, 25 квітня 2008, 12:23

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко представила співробітникам Фонду держмайна виконувача обов'язків голови Фонду Андрія Портнова.

Про це вона заявила журналістам на брифінгу у п'ятницю.

"Сьогодні я представила колективу Фонду держмайна виконувача обов'язків голови Андрія Портнова", - заявила Тимошенко.

Тимошенко повідомила, що "17 квітня Конституційний Суд виніс ухвалу, в якій чітко сказав,  що на базі третьої колегії відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за поданням президента щодо законності звільнення старих керівників Фонду і призначення нових".

Реклама:

"Конституційний Суд чітко сказав, що дії президента є неконституційними на базі роботи третьої колегії суддів КС. Але в ту хвилину, коли КС розглядав цю справу, президент відкликав подання до КС і скасував свій указ. А через кілька годин видав новий указ, яким знову поновлював пані Семенюк на роботі", - повідомила прем'єр.

"Враховуючи, що ці дії були незаконними, окружний адмінсуд Києва ухвалою від 24 квітня призупинив указ президента як щодо пані Семенюк, так і щодо призначення нових керівників Фонду держмайна, а також призупинив усі накази Семенюк стосовно чесної прозорої приватизації Одеського припортового заводу", - зазначила Тимошенко.

"На сьогодні на базі рішення суду виконувачем обов'язків є Портнов, який був мені представлений у Фонді", - заявила вона.

Як відомо, Кабмін ще в лютому відсторонив Семенюк від виконання обов'язків голови ФДМ. Однак це рішення двічі було відмінене президентом.

У четвер на прес-конференції він ще раз наголосив, що таке рішення може ухвалити лише Верховна Рада. Інші рішення президент вважатиме незаконними.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!