Євро упав до долара через настрій німців

Четвер, 24 квітня 2008, 17:25
Євро упав до долара під час торгів у четвер на 0,9% після виходу статистики, що показала погіршення настроїв німецького бізнесу в квітні, повідомив "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Курс євро опустився до $1,5764 з $1,5889 на час закриття торгів у середу в Нью-Йорку.

Індекс довіри німецьких підприємців до економіки країни в квітні знизився до 102,4 пункту в порівнянні з 104,8 пункту місяцем раніше, повідомив дослідницький інститут Ifo.

Таким чином, падіння індикатора було зафіксовано вперше за останні чотири місяці. Аналітики очікували менш значного зменшення індексу - до 104,3 пункту.

Негативний вплив на настрої бізнесменів роблять рекордні ціни на нафту і зліт курсу євро до максимуму стосовно долара, що викликає стурбованість із приводу можливості уповільнення темпів росту економіки країни.

Реклама:

"Ці дані стали свого роду вододілом для пари євро/долар, - вважає аналітик Royal Bank of Canada Адам Коул. - Євро може подешевшати під кінець року до $1,4".

Крім того, індекс настроїв французьких виробників опустився в квітні до 106 пунктів зі 108-ми у березні. Експерти очікували показника на рівні 108 пунктів.

Також ослабленню єдиної валюти сприяло зниження цін на нафту до $117,12 за барель на електронних торгах у Нью-Йорку.

Тимчасом, у четвер на долар негативний вплив можуть вчинити дані з житлового ринку і споживчого сектора.

Продаж новобудов у США знизився в березні на 1,7% - до 580 тис. будинків у річному обрахунку, кажуть опитані Bloomberg аналітики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!