"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко підписав чергову порцію законів для вступу у ВТО

Четвер, 24 квітня 2008, 14:06

Президент Віктор Ющенко підписав п'ять законів, які повинні набути чинності зі вступом України до Всесвітньої торговельної організації.

Серед підписаних - Закон "Про внесення змін до деяких законів із питань захисту національного товаровиробника від субсидованого, демпінгового та зростаючого імпорту", який, зокрема, визначає порядок розрахунку збитків при проведенні антидемпінгових розслідувань.

Окрім того - Закон "Про внесення змін до Закону "Про зовнішньоекономічну діяльність", яким, зокрема, забороняється обмеження імпорту товарів, для яких встановлюются певні квоти, до повного використання цих квот.

Також підписано закон, яким відміняється вимога до страхових та перестраховочних брокерів-нерезидентів надавати послуги тільки через постійні представництва, зареєстровані як платники податків.

Реклама:

Також президент підтримав поправки до Закону "Про стандарти, технічні регламенти і процедури оцінки відповідності продукції", який надає профільним українським органам більше можливостей для визнання результатів оцінки відповідності продукції, виконаних в інших країнах-членах ВТО.

Схвалено також зміни до деяких законів стосовно питань інтелектуальної власності, якими, зокрема, врегульовано власність на доменні імена та врегульовано зазначення місця походження товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!