Ющенко похвалився монетним двором і викарбував монету

Четвер, 24 квітня 2008, 12:15
Монетний двір Національного банку України на сьогодні входить до п'ятірки найкращих у світі.

На цьому наголосив президент Віктор Ющенко, вручаючи у середу державні нагороди працівникам Монетного двору Нацбанку з нагоди 10-ої річниці з часу його заснування.

"Монети, які тут карбують, заслуговують на найвищу оцінку. Ви їх знайдете в усіх каталогах світу", - підкреслив Ющенко.

Перед початком урочистостей президент власноруч викарбував сувенірну монету до ювілею Монетного двору НБУ, повідомляє прес-служба президента.

"Для мене велика честь бути сьогодні з вами, гордитися вами, цим колективом, і мати нагоду від імені Держави вручити нагороди людям, які доклалися до роботи Монетного двору. Я надзвичайно високо ціную вашу працю", - сказав Ющенко на урочистостях.

Реклама:

Президент наголосив, що сьогодні на Монетному дворі йому було приємно зустріти людей, із якими він колись працював.

Пригадуючи час, коли створювався Банкнотно-монетний двір, Ющенко зазначив, що цей процес був нелегким.

"Прийти до першої української монети, першої української банкноти було надзвичайно складно. Завдяки всім вам, із 1993 року ми почали крок за кроком піднімати, на мій погляд, не лише українське банкнотне видавництво. Я переконаний, це був дух колосального патріотичного злету, коли ми міркували про те, що Україна буде із власною монетою, власною банкнотою, і це потрібно для нації", - зауважив Ющенко.

На сьогодні на устаткуванні Монетного двору НБУ карбуються монети масового обігу, монети з дорогоцінних металів, відзнаки президента, сувенірну продукцію як для державних протокольних заходів, так і для масового користувача.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!