Тимошенко: Україна не має запитань щодо розрахунків за природний газ

Середа, 23 квітня 2008, 17:40

Україна почне розраховуватися за природний газ після підписання актів про передачу газу українській стороні.

Як передає УНІАН, про це повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко в середу на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

"Розрахунки за природний газ почнуться тієї хвилини, коли Російська Федерація та Україна підпишуть усі необхідні акти про передачу природного газу", - сказала вона.

Прем'єр-міністр наголосила, що уряд України зарезервував необхідний обсяг коштів для погашення заборгованості за спожитий наприкінці 2007 року природний газ.

Реклама:

"В України немає питань щодо розрахунків за природний газ. Ми готові це зробити відразу після оформлення документів", - додала вона.

Як відомо, 25 березня президент Віктор Ющенко заявив, що Україна заборгувала Росії 2 млрд доларів за спожитий із початку року газ.

Своєю чергою Тимошенко заперечує наявність боргу перед російським ВАТ "Газпром" у сумі 2 млрд доларів.

"Такого боргу немає і не може бути, тому що між нами та Росією постійно здійснюються розрахунки - вони нам заборговують за транзит, ми розраховуємося за газ", - сказала Тимошенко 27 березня.

За її словами, існує заборгованість "у розмірі близько 900 млн". Прем'єр повідомила, що причиною формування такої заборгованості є відсутність підписаних актів про постачання природного газу.

"Тому уряд накопичив гроші й чекає, коли буде підписано документи. Це не борг - це очікування на підписання документів і перерахування грошей за ціною 179,5 дол. за тисячу кубометрів", - наголосила Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!