"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінфіні кажуть, що з дефіцитом усе гаразд

Середа, 23 квітня 2008, 12:30

Дефіцит загального фонду Державного бюджету України за перший квартал 2008 року становив 2,3 млрд грн.

"Згідно з плановими показниками, в І кварталі 2008 року по загальному фонду Державного бюджету дефіцит мав становити 8,4 млрд грн, а за результатами фактичного виконання він становив лише 2,3 млрд грн", - йдеться у відповіді Міністерства фінансів України на запит УНІАН.

У своєму запиті УНІАН просило надати офіційне роз'яснення Мінфіну щодо інформації, оприлюдненої 11 квітня головою Національного банку України Володимиром Стельмахом у залі Верховної Ради. Зокрема, Стельмах тоді сказав, що витрати Держбюджету в першому кварталі ц. р. були збільшені до планових на 7 млрд грн.

Як повідомлялося, Держказначейство і Мінфін раніше рапортували про те, що фактично за січень-березень ц. р. до загального фонду Держбюджету надійшло 37,494 млрд грн, що на 3 млрд грн, або 8,6%, вище планового показника. При цьому за три місяці відкриті й зараховані на рахунки відкритих асигнувань головних розпорядників 29,76 млрд грн, що становить 98,4% плану на цей період (у показнику не враховані суми наданих кредитів із Державного бюджету, а також витрати на обслуговування державного боргу й міжбюджетних трансфертів).

Реклама:

За інформацією Держказначейства, на витрати з обслуговування держборгу в першому кварталі було направлено 667,8 млн грн (у т. ч. за внутрішнім - 180 млн грн, зовнішнім - 487,8 млн грн), а на погашення держборгу - 1,028 млрд грн (у т. ч. внутрішнього - 710,1 млн грн, зовнішнього - 318,1 млн грн).

Як повідомлялося в ЗМІ, у квітні ц. р. уперше з 2000 року на офіційному сайті Держказначейства не оприлюднено оперативної інформації про фактичні перерахування коштів у прибуткову частину бюджету Держмитницею, ДПАУ і Нацбанком за квітень.

Наразі відомство оприлюднило інформацію про бюджетний розпис на найближчий місяць, на період із початку року, й дані про фактичне відхилення від плану, що давало можливість прогнозувати ризики можливого невиконання доходів бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!