На українські підприємства Фірташа газ постачатиме "Газпромзбут Україна"

Середа, 23 квітня 2008, 11:38

НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" домовилися, що з травня цього року природний газ для промислових підприємств ВАТ "Рівнеазот" (м. Рівне), ВАТ "Кримський содовий завод" (м. Красноперекопськ, АР Крим) і ЗАТ "Кримський Титан" (м. Армянськ, АР Крим), які контролює український бізнесмен Дмитро Фірташ, поставлятиме компанія "Газпромзбут Україна".

Про це повідомили в прес-центрі НАК "Нафтогаз України".

За словами співбесідника агентства, цих домовленостей досягнуто на переговорах у Москві 22 квітня між керівництвом обох компаній.

Окрім того, сторони домовилися, що газ, спожитий підприємствами Фірташа в березні-квітні, оплатять за договором із ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Частки Фірташа в цих компаніях передано Ostchem Germany GmbH, яка входить в OstChem Holding AG, який також контролюється Фірташем. 90% акцій OstChem Holding AG належить Group DF, власником якої є Фірташ.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" через своє дочірнє підприємство "Газ України" уклав договори на поставку природного газу з 138-ми найбільшими промисловими підприємствами.

Раніше газ цим споживачам поставляло спільне підприємство ЗАТ "Укргаз-Енерго" (50% належить НАК "Нафтогаз України", решта 50% - компанії RosUkrEnergo).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: