"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Рівнеазот" вимагає під вікнами "Нафтогазу" відновити газопостачання компанії

Вівторок, 22 квітня 2008, 13:53

Працівники виробника аміаку й азотних добрив заводу "Рівнеазот" (Рівне) вимагають від Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" відновити повне газопостачання підприємства.

Про це сказано в заяві "Рівнеазоту".

Співробітники підприємства вважають злочинними дії "Нафтогазу України" щодо обмеження поставок газу й у зв'язку із цим проводять зараз у Києві акцію протесту.

Зниження поставок палива, відповідно до заяви, змушує завод працювати в аварійному, вибухонебезпечному режимі.

Реклама:

У заяві зазначається, що перепади тиску газу в трубопроводах надалі можуть призвести до аварійної зупинки агрегатів і компресорів, спричинити викиди, спалахи й вибухи аміаку.

"Така катастрофа може завдати шкоди не тільки Рівненській області й усій Західній Україні, але й зачепити сусідні держави - Польщу й Білорусь", - сказано в заяві.

У заяві також зазначається, що якщо газопостачання компанії не буде повністю відновлено, працівники готові до безстрокових акцій протесту.

18 квітня "Рівнеазот" заявив про намір "Нафтогазу України" відключити йому газопостачання з 22 квітня у разі невиділення підприємству відповідних лімітів газу дочірнім підприємством "Газ України" до цієї дати.

На сьогодні "Рівнеазот" має договірні відносини зі спільним підприємством "Укргаз-Енерго".

"Нафтогаз України" через своє дочірнє підприємство "Газ України" уклала договори на поставку природного газу із майже 90 промисловими споживачами.

Раніше газ цим споживачам поставляло спільне підприємство "Укргаз-Енерго" (50% належать НАУ, інші 50% - компанії "РосУкрЕнерго").

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!