Світовий банк рекомендує Україні зняти обмеження на експорт зерна

Вівторок, 22 квітня 2008, 16:34

Світовий банк рекомендує Україні зняти обмеження на експорт зерна.

Як передає УНІАН, про це повідомила управляючий директор Світового банку Нгозі Оконджо-Івела у вівторок на прес-конференції в Києві.

За її словами, з урахуванням зростання світових цін на продукцію сільського господарства, в України є хороша можливість використати весь наявний аграрний потенціал і забезпечити ефективний розвиток сільського господарства.

"Ми вважаємо, що так (зі скасуванням обмежень на експорт зерна) буде краще для самої України. Оскільки світові ціни на зерно є дуже високими, і на світових ринках ціни на пшеницю зросли вдвічі за останні два роки, то українське сільське господарство може здобути зараз велику вигоду. Це принесе користь як самій Україні, так і забезпечить доступність зерна на світових ринках", - зазначила Оконджо-Івела

Реклама:

Нагадаємо, Кабінет Міністрів із 1 липня 2007 року встановив квоти на експорт зерна в обсязі 12 тис. тонн, які учасники ринку кваліфікували як заборонні.

У листопаді 2007 року Кабмін продовжив дію експортних квот до кінця року, а потім дозволив із 1 січня до 31 березня 2008 року експортувати 1,2 млн тонн зерна. Ці квоти було розподілено 4 лютого між 163 компаніями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!