Семенюк запропонувала інвесторам ОПЗ купити щось інше

Вівторок, 22 квітня 2008, 10:20

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко вибачилася перед представниками компаній - потенційних інвесторів Одеського припортового заводу за відміну приватизаційного конкурсу з продажу контрольного пакета цього підприємства.

Під час зустрічі з інвесторами у понеділок Семенюк-Самсоненко закликала їх звернути свою увагу на інші об'єкти, які сьогодні виставляються на продаж Фондом держмайна, повідомляє УНІАН.

"У нас є невеликі об'єкти, які можуть бути для вас також інвестиційно привабливими", - сказала Семенюк-Самсоненко.

За її словами, на сьогодні заявки на ознайомлення з конкурсною документацією і підприємством подали 20 зацікавлених компаній, 8 із них уже звернулися до Антимонопольного комітету щодо дозволу на придбання ОПЗ, а одна компанія - "Азотсервіс" (Росія) - надала заставу для участі у конкурсі.

Реклама:

За словами Семенюк-Самсоненко, ці кошти будуть повернуті "Азотсервісу".

Як відомо, 1 лютого Кабінет Міністрів затвердив умови проведення конкурсу з продажу акцій Одеського припортового заводу.

Фонд держмайна 20 лютого оголосив конкурс із використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 99,52% пакета акцій Одеського припортового заводу.

Стартова ціна пакета, який виставляється на конкурс, - 3 млрд грн. Конкурс мав відбутися через 75 днів після публікації оголошення.

15 квітня президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив розпорядження Кабінету Міністрів від 11 лютого про затвердження умов конкурсу з продажу 99,52% пакета акцій ОПЗ.

Президент також звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо конституційності відповідного розпорядження Кабміну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!