"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна виграла в латвійської компанії суд у Стокгольмі

Середа, 2 квітня 2008, 14:17

Арбітражний трибунал Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма виніс рішення на користь держави України у справі за позовом ТОВ "Амто" (Латвія) до держави України в особі Кабінету Міністрів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції з посиланням на міністра юстиції Миколу Оніщука, відповідне рішення, ухвалене 26 березня 2008 року, дістало Міністерство юстиції України, яке здійснювало захист інтересів держави в цій справі.

Міністр нагадав, що позивач - ТОВ "Амто" (як власник 67,202% акцій ЗАТ "Електропівденмонтаж-10" і, відповідно, - інвестор) - звинувачував державу Україну в порушенні умов Договору до Енергетичної хартії, який було ратифіковано Верховною Радою Законом України №89/98-ВР від 6 лютого 1998 року. А саме: в тому, що держава не забезпечила інвесторів ефективними засобами обстоювання позовів та дотримання прав щодо інвестицій, зокрема щодо справедливого і рівного ставлення до іноземних інвесторів під час розгляду судових спорів.

Рішенням Арбітражного трибуналу у задоволенні позовних вимог ТОВ "Амто" відмовлено повністю.

Реклама:

Оніщук наголосив, що завдяки зусиллям Міністерства юстиції та юридичних радників держави України - юридичної компанії "Грищенко та партнери" - у цьому непростому арбітражному провадженні було досягнуто позитивного для України рішення, яке довело необґрунтованість позовних вимог у розмірі близько 20 млн євро.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!