"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збори акціонерів "Укрнафти" не відбулися через ДКЦПФР?

Середа, 16 квітня 2008, 09:34
Збори акціонерів ВАТ "Укрнафта" не відбулися через ненадання реєстратором ("ФК "Укрнафтогаз") реєстру акціонерів компанії реєстраційній комісії ВАТ "Укрнафта". "Реєстр акціонерів не був наданий, реєстрація не починалася", - повідомив один зі членів реєстраційної комісії.

 За словами джерела, причиною непредставлення реєстру стало рішення Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку про припинення ліцензії "ФК "Укрнафтогаз" на ведення реєстраторської діяльності.

 Причиною рішення ДКЦПФР стала відмова компанії "Укрнафтогаз" внести зміни до реєстру акціонерів ВАТ "Дніпроенерго" за результатами проведення додаткової емісії акцій підприємства у зв'язку з незакінченими судовими суперечками.

 7 березня співробітники прокуратури Дніпровського району Києва  вторглися в офіс "ФК "Укрнафтогаз" і вилучили 10 системних блоків, що містять інформацію про акціонерів ВАТ "Дніпроенерго", а також інших підприємств, чиї реєстри веде ВАТ "Укрнафтогаз" (сумарно - 167 акціонерних товариств).

 На зборах акціонерів 16 квітня акціонери ВАТ "Укрнафта" планували розглянути 13 питань порядку денного, серед яких: заслухати звіт правління, спостережної ради й ревізійної комісії товариства за 2007 рік; затвердити річні звіти й баланси за 2006-2007 роки; розподілити прибуток, визначити строки й порядок виплати дивідендів за 2006-2007 роки; провести відкликання й обрання керівних органів товариства.

Реклама:

 Чистий прибуток ВАТ "Укрнафта" за 2006-2007 роки становить 3,650 млрд грн. Державний пакет акцій (50%+1 акція) внесений у статутний фонд НАК "Нафтогаз України". Сума дивідендів на державну частку, за умови направлення 100% прибутку "Укрнафти" на виплату дивідендів, сягне 1,82 млрд грн.

 Раніше президент і прем'єр-міністр України називали якнайшвидше одержання НАК "Нафтогаз України" дивідендів від участі в статутному капіталі ВАТ "Укрнафта" пріоритетним для фінансового оздоровлення "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: