"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Балога хоче відставки економічного блоку Кабміну

Вівторок, 15 квітня 2008, 15:41

Голова Секретаріату президента Віктор Балога виступає за відставку економічного блоку Кабінету Міністрів через низьку професійну кваліфікацію.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента.

"Міністри, які не впоралися з негативними тенденціями, не запропонували швидких, ринкових інструментів реагування, повинні залишити займані посади", - передає прес-служба слова Балоги.

Голова Секретаріату вважає, що Кабмін на чолі із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко несе політичну відповідальність за економічні проблеми, з якими зіштовхнулася країна в першому кварталі 2008 року.

Реклама:

За оцінками голови Секретаріату, кожен місяць роботи нинішнього уряду позначений економічними прорахунками: у січні - заборгованість за спожитий газ, у лютому - криза у взаєминах із Росією в галузі газопостачання, у березні - зростання інфляції.

"Реакція Кабміну на негативні економічні тенденції була вповільненою, ймовірно, під впливом заспокійливих реляцій Тимошенко... Уряд вчасно не побачив ознак близьких проблем в економіці й не вжив заходів для їх припинення", - вважає Балога.

Як повідомляло агентство, у понеділок коаліція обговорила можливу рекомендацію президентові Віктору Ющенку відправити у відставку Балогу.

Раніше Балога заявляє про свідоме провокування Тимошенко конфлікту з Ющенком.

Тимошенко впевнена в подоланні високих темпів інфляції до жовтня.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!