Васюник застерігає Вінського від конфлікту за аеропорти

Вівторок, 15 квітня 2008, 12:03

Віце-прем'єр-міністр Іван Васюник застерігає Міністерство транспорту й зв'язку від відкритого конфлікту з органами місцевого самоврядування з питання власності аеропортів.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні організаційного комітету з питань підготовки до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Васюник зазначив, що в міських рад (міст, які приймають ЧЄ-2012), які підписали відповідні гарантії з УЄФА, за якими є реальні проекти й строки підготовки аеропортів, є своя позиція щодо власності аеропортів.

"Вони не можуть реалізувати ці проекти, будучи підвішеними в питанні власності. Ми маємо заяви Харківської, Донецької й Одеської міських рад про те, що вони за жодних умов не готові ухвалювати рішення про передачу цих аеропортів у державну власність", - сказав Васюник.

Реклама:

Він повідомив, що офіційно звернувся до Мінтрансу із проханням і вимогою прийняти відповідне рішення.

"...Упаси нас, Боже, від створення ситуації публічного конфлікту між владою міст, що приймають, і державною владою навколо проблем власності", - сказав він.

У свою чергу, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, який також виступав на засіданні, проти передачі в державну власність аеропортів.

"Жодного кроку до націоналізації", - підкреслив він.

Голова національного агентства з питань підготовки й проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році Євген Червоненко підкреслює необхідність активного залучення приватних інвесторів до реконструкції аеропортів, які будуть задіяні при проведенні Чемпіонату.

Кабінет Міністрів затвердив концепцію державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2020 року.

24 жовтня президент Віктор Ющенко виступив за надання особливого державного статусу інвесторам, які фінансують проекти з підготовки й проведення ЧЄ-2012 із футболу в Україні.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!