"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прокурор Києва хоче знести котеджі "відомих людей"

Понеділок, 14 квітня 2008, 17:18

Прокурор Київської області Олександр Гардецький обіцяє, що прокуратура цього тижня подасть перші позови до суду з вимогами знести незаконно збудовані котеджі в Обухівському районі області на косі Канівського водосховища.

Про це він заявив у понеділок у Києві під час розширеної колегії прокуратури регіону.

"Там стоять двоповерхові котеджі відомих в Україні людей. На цьому тижні підуть перші позови про їх знесення", - сказав Гардецький.

Він поінформував, що загалом на узбережжі незаконно збудовано 91 будинок і, зокрема, прокуратурf області порушить кримінальну справу стосовно голови кооперативу, до якого входять ці будівлі.

Реклама:

Водночас, звертаючись до районних прокурорів Київської області та керівників контролюючих органів у сфері землекористування, Гардецький закликав їх не боятися вживати жорстких заходів щодо порушників земельного законодавства.

"Ті, які бояться, - нам із вами не по дорозі. Я своїм прикладом намагаюся показати, що не треба нічого боятися. Не бійтеся нікого і нічого, закон із вами", - наголосив прокурор.

Водночас, порушуючи тему незаконного видобутку в регіоні родючого шару землі та піску, він зауважив, що з 18 березня ведеться робота з наведення порядку у цьому питанні, "але контролюючі органи ще не запрацювали, як слід".

При цьому Гардецький зауважив, що знає про факти "продажності окремих працівників правоохоронних органів, яка ставить палки в колеса роботі".

Водночас прокурор області навів приклад, що один із районних прокурорів у розмові зі своїм заступником висловив побоювання щодо притягнення до відповідальності осіб, які незаконно, без дозвільних документів здійснювали видобуток піску в кар'єрі.

Цей же посадовець у розмові з прокурором області, аргументуючи свою позицію, поставив риторичне питання: "А ви знаєте, хто за цим стоїть?".

За словами Гардецького, він має намір жорстко вирішувати питання щодо керівників та працівників районних прокуратур Київської області, які належним чином не виконуватимуть покладених на них законом обов'язків.

При цьому він запевнив, що з такими людьми буде вчинено так само, як і зі співробітниками прокуратур Обухівського і Фастівського районів, тобто ці прокуратури будуть повністю розформовані.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: