Тимошенко рекомендує щомісяця піднімати ціни на газ

Понеділок, 14 квітня 2008, 15:41

Кабмін рекомендував Національній комісії регулювання електроенергетики щомісяця підвищувати відпускні ціни на природний газ для побутових споживачів за умови незмінності тарифів газорозподільних організацій на розподіл і постачання.

Такі рекомендації закріплені постановою Кабінету Міністрів від 9 квітня 2008 року, якою затверджений фінансовий план НАК "Нафтогаз України", а також внесені зміни в деякі постанови уряду.

Відповідно до рекомендацій, НКРЕ в травні-грудні 2008 року буде підвищувати ціни на природний газ для побутових абонентів із річним обсягом споживання не більше 12 тис. куб. м на 3%, для абонентів із річним обсягом споживання більше 12 тис. куб. м - на 5%.

Тарифи ГРО на розподіл і постачання природного газу також установлює комісія.

Реклама:

Як відомо, НАК "Нафтогаз України" раніше ініціювала скорочення кількості груп побутових абонентів за обсягом споживання природного газу з чотирьох до двох (перша - з річним обсягом до 6 тис. куб. м включно, друга - понад 6 тис. куб. м.

Держхолдинг також пропонував урядові встановити вищі відпускні ціни на газ для населення з 1 травня 2008 року, зокрема, для абонентів першої групи 727,95 грн, або 800,75 грн, 1 за тис. куб. м у залежності від наявності (відсутності) лічильника, для абонентів другої групи відповідно 1345,09 грн, або 1479,60 грн, за 1 тис. куб. м.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!