Тимошенко пояснила, чому "РосУкрЕнерго" залишилося з Україною

Понеділок, 14 квітня 2008, 10:19

"РосУкрЕнерго" поки залишається в постачаннях газу в Україну за наполяганням російської влади і "Газпрому".

Про це прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила в інтерв'ю каналу "1+1" у неділю ввечері, відповідаючи на запитання про ринок газу в Україні і про причини, чому не вдалося позбутися всіх посередників на ринку газу країни.

"Ми забрали внутрішнього посередника - "Укргаз-Енерго", це той посередник, який на корумпованій основі узурпував увесь ринок України, сьогодні ми на внутрішній ринок газу повернули НАК "Нафтогаз України", і весь обсяг газу буде отримувати від Росії і віддавати в Україну саме НАК "Нафтогаз України", - сказала вона.

"Зараз за наполяганням російської влади, за наполяганням "Газпрому", ще якийсь час вони хочуть залишити "РосУкрЕнерго", але ця компанія не заходитиме в Україну, вона буде на російській території віддавати газ НАК "Нафтогаз України", - заявила Тимошенко.

Реклама:

"Таким чином, те, що повертається на внутрішній газовий ринок України НАК "Нафтогаз України", дає всі підстави говорити, що бюджет НАК "Нафтогаз України" буде збалансовано й українська газотранспортна система буде захищена. Це означає, що банкрутства НАКу вже не буде", - підкреслила прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: