"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін прийняв нову постанову про земельні аукціони

П'ятниця, 11 квітня 2008, 10:21
Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні в четвер ухвалив нову постанову стосовно проведення земельних аукціонів.

Таке рішення підтримали 9 членів Кабміну, 8 міністрів утрималися.

Як повідомлялося, на цьому тижні президент Віктор Ющенко призупинив урядову постанову від 27 лютого про затвердження порядку проведення земельних аукціонів, тому що він повинен бути затверджений законом.

Своє рішення прем'єр Тимошенко пояснила побоюванням, що сформованою ситуацією може скористатися мер Києва Леонід Черновецький, і в останні тижні своєї роботи роздати значну частину київської землі.

"Я вважаю, ми з вами не маємо права цей порядок не прийняти, тому що позбавимо і київський бюджет, і міські бюджети по всій країні мільярдних додаткових доходів, якщо брати в сукупності по країні", - сказала вона.

Реклама:

"І я вважаю, що ми повинні вчинити чесно стосовно країни, а не шукати коми, коли потрібно прикрити корупційні апетити", - сказала Тимошенко.

Пояснюючи необхідність публічного обговорення цього питання, Тимошенко відзначила: "З огляду на те, що тільки що пан Балога зробив заяву, буцімто Тимошенко хоче очолити земельну мафію, я хочу, щоб наше обговорення відбувалося привселюдно".

"І я не хочу, щоб такі приниження в цілому призводили до того, що корупція в країні буде процвітати. Я не хочу, щоб зупинялася антикорупційна боротьба в країні", - заявила вона.

"Я знаю, що нелегко ламати ті правила і порядки, до яких звикла вся корупційна громадськість, особливо в системі поділу землі. І я думаю, ніхто з вас не хоче, щоб ці старі порядки залишалися. Ви знаєте, звідки вся ця політика, знаєте, як вона формується, і я не хотіла б, щоб ми були партнерами в цій політиці", - підкреслила Тимошенко.

Інтерфакс-УкраїнаЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!