"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд вирішив давати підприємцям більше відшкодування за кредитами

Четвер, 10 квітня 2008, 13:13

Уряд підтримав на своєму засіданні 9 квітня проект постанови „Про порядок використання у 2008 році коштів, передбачених у Державному бюджеті для часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, що надаються суб'єктам малого та середнього бізнесу для реалізації інвестиційних проктів", розроблений Держкомпідприємництва.

Проектом передбачено продовження дії у 2008 році механізму використання коштів Держбюджету для часткового відшкодування відсотків шляхом удосконалення механізму, що діяв у 2007 році, повідомила ЕП прес-служба Держкомпідприємництва.

Голова Держкомпідприємництва Костянтин Ващенко повідомив, що на конкурсній основі відшкодовуватиметься 1,2 облікової ставки НБУ (на сьогодні це 12%). Тобто якщо кредит береться під 18%, то 12% відшкодовуватиметься, а 6% спплачуватиме підприємець.

Торік відшкодування відсоткових ставок за кредитами для реалізації інвестпроектів одержали 429 суб'єктів малого і середнього бізнесу, 298 із них створили додаткові робочі місця. Це особливо важливо для підприємців-початківців, які зазнають труднощів у доступі до кредитів і не мають, як правило, кредитної історії.

Реклама:

Раніше представники малого і середнього бізнесу, яких відбирали комісії в регіонах у складі представників Держкомпідприємництва, податкових органів і МВС, здобували право на компенсацію ставки кредиту в розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку України. Костянтин Ващенко наголосив, що розмір коштів у Держбюджеті на зазначені цілі збільшено на 20% - до 32 млн грн.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!