Уго Чавес вирішив націоналізувати й металургію

Четвер, 10 квітня 2008, 11:04

Уряд Венесуели націоналізує найбільшу у Венесуелі сталеливарну компанію Ternium Sidor, що належить аргентинському конгломерату Technit.

Про це віце-президент Венесуели Рамон Каррісалес повідомив керівництво і працівників компанії, а пресі передав генеральний секретар профспілки Sidor Неріо Фуентес.

Представник Sidor Марія Еухенія Салазар додала, що компанія направила офіційний запит на ім'я президента країни Уго Чавеса для роз'яснення ситуації.

Поки не зрозуміло, чи мали погрози Каррісалеса метою просто тиск на компанію - зараз в Sidor ідуть напружені переговори щодо умов праці. Торік Чавес не раз погрожував націоналізувати Sidor.

Реклама:

Нагадаємо, 4 квітня інформаційні агентства повідомляли про те, що Уго Чавес підписав указ про націоналізацію цементної промисловості Венесуели. Президент пообіцяв компенсацію іноземним цементним компаніям, що працюють у Венесуелі, - мексиканській Cemex, французькій Lafarge і швейцарській Holcim Ltd., яким належить велика частина цементного ринку Венесуели.

І у цементному, і в сталевому випадках Чавес звинувачує іноземні компанії, що вони не забезпечують потреб внутрішнього ринку країни.

Як відомо, на початку 2007 р. Чавес підписав декрет про націоналізацію вуглеводневих родовищ в басейні річки Оріноко. Торік також були націоналізовані електричні і телекомунікаційні компанії.

"Вєдомості"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!