Ющенко запросив єгипетських бізнесменів в Україну

Четвер, 10 квітня 2008, 10:35

21-23 травня в Києві відбудеться засідання українсько-єгипетської комісії.

Про це заявив президент Віктор Ющенко, виступаючи на українсько-єгипетському бізнес-форумі в середу в Каїрі.

"Ми домовилися, що в травні цього року буде засідання українсько-єгипетської урядової комісії", - сказав президент.

Звертаючись до ділових кіл Єгипту, Ющенко зазначив, що хотів би, щоб представники єгипетського бізнесу відвідали Україну в цей час - 21-23 травня - і стали учасниками бізнес-форуму.

Реклама:

"Ми добре підготуємо українську аудиторію й українські пропозиції" (до цього заходу), - запевнив глава української держави.

Він також запросив єгипетських бізнесменів взяти участь у щорічних зборах Європейського банку, які відбудуться в Україні 28 травня і на які запросять понад 5 тисяч бізнесменів із різних країн.

Окрім того, Ющенко повідомив, що Україна і Єгипет мають намір розглянути питання про організацію в Україні виставки з експонатів Єгипетського національного музею.

"На рівні міністрів культури України і Єгипту буде розроблено питання про організацію в Україні виставки каїрського музею археології" (Єгипетський національний музей), - сказав він в інтерв'ю журналістам у Каїрі.

На думку президента України, ця експозиція буде "надзвичайно цікавою", оскільки "українська нація завжди цим питанням цікавиться, тому що це - відлуння однієї з провідних цивілізацій людства, і завжди хочеться до неї доторкнутися".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!