Українські автомобілебудівники перейдуть на перепродаж машин після вступу до СОТ

Вівторок, 1 квітня 2008, 11:56

Корпорація "АІС" припускає можливість відмови від складання автомобілів після вступу України до Світової організації торгівлі.

Про це в інтерв'ю газеті "Дєло" заявив співвласник корпорації, депутат Верховної Ради від Партії регіонів Дмитро Святаш.

Він додав, що зниження мита на імпорт автомобілів із 25% до 10% після вступу України до СОТ робить невигідним складання автомобілів в Україні й у зв'язку із цим корпорація готова переформатувати свій бізнес.

"Зокрема, не виключено, що доведеться відмовитися від складання транспорту й зайнятися імпортом готових автомобілів", - сказав Святаш.

Реклама:

Також депутат підкреслив, що нинішня політика російського "АвтоВАЗу" в Україні така, що вигідніше купувати готові автомобілі, ніж автомобілекомплекти для складання, й тому до кінця року корпорація має намір припинити складання ВАЗів.

Святаш підкреслив, що попит на автомобілі ВАЗ в Україні падає, їх витісняють китайські автомобілі.

Як відомо, 5 лютого Генеральна рада СОТ схвалила вступ України в організацію.

Після підписання відповідних документів, Україна повинна ратифікувати ухвалене рішення не пізніше 4 липня 2008 року. Після ратифікації Україна набуде членство у СОТ протягом 30 днів.

Участь у СОТ дасть змогу вітчизняним товарам дістати більш вільний доступ на ринки інших країн, а іноземним товарам - на український ринок. СОТ поєднує понад 150 країн.

Як повідомляла ЕП, Міністерство промислової політики вважає найпідготовленішими до вступу у Світову організацію торгівлі такі галузі української економіки, як металургія та хімія, а найменш підготовленими - авіа-, судо- і автомобілебудування.

Українські Новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!