Microsoft не відчепиться від Google

П'ятниця, 7 березня 2008, 17:37

Microsoft має намір відвоювати частину ринку у Google в галузі веб-реклами і пошуку в інтернеті, заявив гендиректор корпорації Стів Болмер, пообіцявши працювати над цим "до останнього подиху", повідомляє Ліга.

"Можливо, це стане моїм останнім подихом у Microsoft, але ми маємо намір досягти цього, ми продовжимо працювати і нарощувати (ринкову - ред.) частку", - сказав Болмер.

Як повідомляє агентство Reuters, Болмер знову висловив думку щодо обґрунтованості пропозиції Microsoft про придбання Yahoo! за $41,2 млрд, зазначивши, що ця угода могла би прискорити процес створення конкурента для Google.

Microsoft зробив Yahoo! пропозицію щодо поглинання за ціною $31 за акцію грошима та акціями. Спочатку потенційна угода оцінювалася в $44,6 мільярда, однак здешевлення акцій Microsoft призвело до зниження її вартості. Рада директорів Yahoo! відхилила пропозицію, пославшись на те, що воно недооцінює компанію. Болмер, що виступав на щорічній конференції Microsoft про інтернет-технології, не став вдаватися в подробиці з приводу планів своєї компанії стосовно Yahoo!.

Реклама:

Microsoft Corporation - найбільша транснаціональна компанія з виробництва програмного забезпечення для обчислювальної техніки - персональних комп'ютерів, ігрових приставок, КПК, мобільних телефонів тощо. Прибуток компанії за 2006 рік становив $12,06 млрд за обороту в $44,28 млрд.

Yahoo! - американська компанія, що надає низку сервісів, об'єднаних інтернет-порталом Yahoo! Directory. На сьогодні Yahoo! - один із перших за відвідуваністю веб-сайтів у інтернеті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!