"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ющенка розкритикували Тимошенко за майно, яке приписують Балозі

П'ятниця, 7 березня 2008, 15:48

У Секретаріаті президента критикують скасування урядом розпорядження про передачу майна військових містечок у Мукачевому у власність територіальній громаді міста.

Про це заявив перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак на брифінгу в п'ятницю в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, таке рішення є неправильним, оскільки, відповідно до закону, передача в комунальну власність тих чи тих об'єктів, у першу чергу військових містечок, відбувається безкоштовно.

Шлапак також відзначив, що протягом багатьох років під час роботи різних урядів, включаючи попередній уряд Юлії Тимошенко, така позиція виконувалася.

Реклама:

"Сьогодні на уряді було поставлене питання про те, що неправильно оцінена компенсаторна вартість, хоча вона не повинна бути в умовах такої передачі, і є вже експерти, які правильно оцінили землю в Мукачевому", - відзначив Шлапак.

За його словами, ця ситуація "патова", оскільки по всій Україні вже було передано в комунальне користування близько 40 військових містечок.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 5 березня скасував своє розпорядження від 17 жовтня 2007 року про передачу майнових комплексів військових містечок і житлового фонду в місті Мукачевому (Закарпатська область).

Раніше депутати від Компартії вимагали створити слідчу комісію з розслідування діяльності глави Секретаріату президента Віктора Балоги.

Одним із прикладів розкрадання держмайна вони назвали факт відчуження 29 грудня 2007 року керівництвом Мукачевого земельних ділянок і будинків колишніх військових містечок, що були включені в розпорядження Кабміну від 17 жовтня 2007 року. Депутати стверджували, що ці будинки були відчужені на користь підприємства дружини Балоги - Оксани Балоги - і Марини Петьовки. Крім того, у пояснювальній записці зазначено, що відчуження цього майна відбулося за заниженими цінами.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!