"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ощадбанк компенсує знецінені внески за рахунок нинішніх укладників?

Четвер, 6 березня 2008, 13:13

Регіонал Михайло Папієв вважає повернення вкладів людям, які зберігали їх на ощадних книжках в Ощадбанку СРСР, політичною аферою, яка навряд чи має щось спільне з виплатами заощаджень.

На підтвердження своєї думки депутат нагадав, що станом на 22 лютого до реєстру вкладників внесено 4 млн 678 тис. вкладників та виплачено понад 2,7 млрд гривень, але внесення людей до реєстру ще не гарантує виплати, - наводить аргументацію Папієва прес-служба Партії регіонів.

"Треба взяти простий баланс: скільки коштів перерахувало Міністерство фінансів України Ощадбанку і скільки проведено виплат. Якщо виплат більше, ніж перераховано коштів, то це тільки підтверджує припущення експертів, що Ощадбанк сплачує заощадження громадянам, відволікаючи з поточних рахунків кошти нинішніх укладників", - підкреслив депутат-регіонал.

За його словами, це може призвести до руйнації Ощадбанку, і виникне потреба сплачувати знецінені заощадження не тільки громадянам за вклади Ощадбанку СРСР, а ще й за нинішні вклади Ощадбанку України.

Реклама:

"За великим рахунком, питання виплат компенсацій за знеціненими вкладами в Ощадбанку СРСР, роздачі дешевих кредитів на житло, газу, доходів громадян уряду не цікаві, - переконаний Папієв. - Тимошенко зацікавлена тільки в одному - президентських виборах".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!