Прем'єр назвала менеджмент Коломойського авантюристами

Середа, 5 березня 2008, 15:45

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає, щоб правоохоронні органи відреагували на погрози "Укрнафти" законсервувати газові свердловини в Україні.

Про це вона заявила, коментуючи такий намір керівництва "Укрнафти" у зв'язку з підвищенням рентної плати за користування надрами.

"Що стосується "Укрнафти", що вони будуть якісь там свердловини консервувати, то я хочу нагадати, що в "Укрнафті" 50% відсотків державної власності", - заявила Тимошенко.

"Розуміючи, що це - інша сторона тиску на уряд, ми передали до Генпрокуратури повідомлення і прохання, щоб вони взяли під контроль роботу всіх газових свердловин в Україні", - додала прем'єр.

Реклама:

За її словами, це зроблено, щоб "випадкові авантюристи не заявляли, що вони будуть консервувати якісь газові свердловини".

Тимошенко підкреслила, що розмір ренти за користування надрами буде відповідати "зваженому середньосвітовому рівню", оскільки видобуті ресурси реалізуються за світовими цінами.

Прем'єр також попередила, що у зв'язку з цими подіями уряд пропонує переглянути законодавство, яке б дозволяло проводити збори акціонерів за наявності 51-го, а не 61 відсотка акціонерів.

"На всяк випадок, уряд готує законопроект щодо зміни правил проведення акціонерних зборів, бо в "Укрнафті" не проводилися збори вже багато років", - повідомила вона.

"Прийшов час, щоб держава поставила своїх менеджерів на "Укрнафту", щоб нею керували не авантюристи, а нормальні державні люди", - обурилась Тимошенко.

Як відомо, зараз "Укрнафтою" керує менеджмент Ігоря Коломойського, структури якого володіють 42% відсотками "Укрнафти", що дозволяє йому контролювати кворум при проведенні зборів акціонерів.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!