"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк проти, щоб Україна залежала від газових олігархів

Середа, 5 березня 2008, 14:40

Ситуацію, що склалася в російсько-українських газових відносинах, повинен вирішувати Кабінет Міністрів.

Про це заявив голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, відповідаючи на питання журналістів у середу.

Спікер зауважив: щойно "в Україні починається розмова про газ, усі відразу стають спеціалістами, при чому це відбувається останні років 16".

На переконання Яценюка, газове питання є винятково компетенцією Кабміну, у свою чергу Верховна Рада, згідно зі своїм правом контролю, зобов'язана заслухати інформацію щодо цього питання.

Реклама:

Також спікер наголосив, що на поточний момент "в Україні почали торгувати газовим питанням із політичною метою". "Сьогодні газ - це державний бізнес, умови якого мають бути зрозумілими і прозорими", - сказав він.

"Я радикальний противник того, щоб Україна залежала від двох, трьох або чотирьох олігархів, пов'язаних із енергетичним бізнесом", - заявив голова Верховної Ради.

"Умови мають бути зрозумілими: це довгостроковий контракт, зрозумілі умови ціноутворення та обсяги поставок і державний контроль газового сектора, який сьогодні перебуває в державній власності", - зазначив спікер.

"Але є одна проблема - держава його не контролює. Все інше - це розмови ні про що", - додав він.

Окрім того, Яценюк висловив сподівання, що уряд розбереться в ситуації і доповість про неї у парламенті, "якщо він запрацює".

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!