США сказали, що "Газпром" вибрав "не найкращий спосіб" для України

Середа, 5 березня 2008, 10:59

Адміністрація Джорджа Буша бачить, що з постачання газу між Росією й Україною зараз іде "легітимна комерційна суперечка", але припинення чи обмеження поставок не є найкращим способом вирішення цієї суперечки.

Про це заявив журналістам у Вашингтоні заступник офіційного представника Держдепартаменту США Том Кейсі, передає російське інформагентство "Новості".

"У цьому випадку йде легітимна комерційна суперечка, яка має бути врегульована комерційним чином", - сказав Кейсі.

За його словами "ця суперечка підкреслює необхідність більшої прозорості в російсько-українській газовій торгівлі".

Реклама:

У цій торгівлі "повинен бути передбачуваний потік енергії для України та іншого європейського ринку, і відключення чи скорочення поставок газу не видається найкращим способом для врегулювання розбіжностей", - сказав представник Держдепартаменту.

"Ми сподіваємося, що обидві сторони зможуть домовитися про оплату, погашення боргів, що залишаються, тощо ", - сказав Кейсі.

"Газпром" о 20:00 мск вівторка обмежив постачання газу Україні за борги на 25% на додаток до обмеження на 25%, яке було введено вранці у понеділок і закликав Україну негайно відновити переговорний процес щодо постачання газу.

За твердженням "Газпрому", Україна досі повністю не розплатилася за постачання 2007 року і з початку 2008 року продовжує неоформлену витрату палива.

РІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!