"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа збере екстрене "газове" засідання

Середа, 5 березня 2008, 10:38

11 березня відбудеться екстрене засідання Газової координаційної групи ЄС, на якому обговорюватимуть російсько-український газовий конфлікт.

Про це УНІАН у Брюсселі повідомило джерело, близьке до комісара ЄС із питань енергетики Андріса Пібалгса.

"Засідання має відбутись у цей день. Запрошення вже надіслані країнам-членам", - сказав співрозмовник агентства.

Він не зміг уточнити, чи планують запросити на засідання представників "Газпрому" та української влади, зазначивши, що це питання належить до компетенції країн-членів ЄС.

Реклама:

Як відомо, у вівторок Пібалгс та міністр економіки Словенії, яка головує нині у ЕС, закликали Україну та Росію вжити рішучих заходів для розв'язання газової проблеми. У спільній заяві висловили сподівання, що цей конфлікт не вплине на поставки газу до Європи.

Водночас у заяві повідомлено про рішення комісара ЄС із питань енергетики - скликати термінове засідання Газової координаційної групи ЄС для пошуку координованої відповіді Євросоюзу на ситуацію, що виникла у постачанні газу з Росії до України.

Раніше "Газпром" скоротив поставки газу до України через невирішені проблеми із заборгованістю "Нафтогазу України" за газ, спожитий в листопаді-грудні 2007 року, і відсутність умов поставок в 2008 році: у понеділок, 3 березня, - на 25%, а у вівторок, 4 березня, ще на 25% - до 69,3 млн куб. м на добу (близько 54% добових планових обсягів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!