"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко вимагає від Тимошенко продовжити газові переговори

Середа, 5 березня 2008, 10:26
Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду негайно змусити НАК "Нафтогаз" повернутися до переговорів із російською компанією "Газпром".

Про це йдеться у листі Ющенка, текст якого наводить прес-служба президента у вівторок увечері.

"Єдиним реальним виходом є негайне продовження переговорів. Вимагаю терміново надати НАК "Нафтогаз" директиви, зміст яких має відповідати положенням затверджених президентом директив із урахуванням результатів останніх переговорів", - заявив Ющенко.

"Розвиток ситуації, пов'язаної з поставками газу в Україну, зобов'язує мене вчергове звернути Вашу увагу на недостатні та неадекватні дії уряду з реалізації домовленостей, досягнутих між президентами України та Росії 12 лютого цього року в Москві, зміст яких доведено до уряду відповідними директивами", - зазначається в листі президента до прем'єра.

Ющенко додає, що "на сьогодні російська сторона суттєво обмежила надходження газу в Україну".

Реклама:

"Немає жодних домовленостей щодо забезпечення балансу газу на 2008 рік та відповідної договірної бази. Рівень розрахунків за газ на критично низькій відмітці. Разом із тим, ВАТ "Газпром" не розраховується за послуги з транзиту російського газу в Європу", - констатує Ющенко.

"Така ситуація викликає глибоке занепокоєння Європейської комісії", - додає він у листі до прем'єра.

УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!