Турчинов: "ЖитлоБуд" припиняє будівництво на території Жовтневої лікарні

Понеділок, 31 березня 2008, 19:12

ТОВ "Фінансово-будівельна компанія "ЖитлоБуд" в односторонньому порядку ухвалило рішення зупинити будівництво житлового будинку на вулиці Шовковичній, 39/1-А у м. Києві (на території Жовтневої лікарні).

Як передає УНІАН, про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов 31 березня на брифінгу.

"Компанія "ЖитлоБуд" у односторонньому порядку ухвалила рішення відмовитися від будівництва й надіслала відповідний лист пану Черновецькому про свою відмову. Я сподіваюся, що пан Черновецький, діставши відмову, не віддасть ділянку під будівництво кому-небудь зі своїх колег, друзів або родичів", - сказав Турчинов.

Водночас перший віце-прем'єр підкреслив, що для остаточної заборони будівництва висотного будинку на території Жовтневої лікарні необхідно розглянути й проголосувати на сесії Київської міськради рішення про відміну виділення цієї ділянки під будівництво.

Реклама:

Турчинов не став уточнювати аргументування, яке він висловив керівництву компанії "ЖитлоБуд" для припинення будівельних робіт.

"Уряд не уповноважений забирати й видавати ділянки на заміну", - додав він. За словами Турчинова, основною причиною для припинення будівництва стала можливість поширення інфекцій, які можуть бути знайдені в результаті розкриття поховання, які нібито розташоване на місці будівництва об'єкта.

Турчинов також повідомив, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила провести перевірку достовірності й об'єктивності дозвільних документів на здійснення будівництва.

"Це питання буде серйозно досліджене, в тому числі й документи. Держава не може ризикувати здоров'ям людей, а це центр міста", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Як повідомляла ЕП, у Києві вже кілька місяців відбуваються акції протесту проти будівництва висотного житлового будинку на території Жовтневої лікарні.

За словами учасників акцій, "у результаті незаконного відведення земельних ділянок на території лікарні зруйновано поліклінічне відділення, допоміжні й господарські будови, знищено близько 300 дерев".

Як відомо, головний забудовник - компанія "ЖитлоБуд" - належить Івану Куровському, який є депутатом Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко.

Крім того, працівники столичного Інституту фізіології ім. Богомольця вимагали провести детальну геодезичну розвідку території будівництва в межах Жовтневої лікарні з метою виявлення могильника. За інформацією лікарів, у 1770 році в Києві під час епідемії сибірки померло багато людей, яких поховали в парку на території лікарні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!