Секретаріат хоче зробити головою Ощадбанку заступника Богатирьової?

Понеділок, 31 березня 2008, 12:24

Секретаріат президента намагається звільнити голову правління Ощадбанку Анатолія Гулея і призначити на його посаду заступника секретаря РНБО Андрія Пишного.

Про це заявив екс-член наглядової ради Ощадбанку Олександр Морозов, звільнений указом президента на минулому тижні.

"Швидше за все, буде формуватися агресивніша позиція стосовно керівництва Ощадбанку, і на засіданні наглядової ради 4 квітня розглянуть питання про звільнення голови правління банку Анатолія Гулея. Принаймні представники Секретаріату таке питання порушуватимуть", - сказав він в інтерв'ю "Дєлу".

На питання, кого можуть призначити на посаду Гулея, Морозов відповів:

Реклама:

"Андрія Григоровича Пишного. Він відкрито заявляє про те, що є претендентом на цю посаду, він цим процесом дуже захоплений".

Морозов також пов'язав своє звільнення з тим, що він не виконав вимоги Секретаріату президента щодо вирішення кадрових питань в Ощадбанку.

"Може, це і стало причиною. Справа в тому, що мені надійшов лист, у якому пропонувалося доповнити порядок денний найближчого засідання наглядової ради новими пунктами, у тому числі і пунктом про кадрові питання. Його внесли без будь-яких попередніх обговорень і запропонували мені під цим папером підписатися. Я попросив, щоб мені пояснили, у чому полягає ця ідея, а ще краще, щоб ми зібралися й обговорили. У відповідь з'явився указ президента. Ну що ж, це його право", - сказав він.

"Президент зраджує мене не вперше (першого разу - коли він ще прем'єр-міністром був, а я очолював наглядову раду "Оранти", другого разу - коли мене знімали з посади голови правління Ощадбанку). Тому мені вже досить. Намагатися йти на другий термін і так ставитися до людей... Багато хто вже робить свої висновки", - додав він.

Морозов також спростував інформацію про свою прихильність до політики прем'єра Юлії Тимошенко.

"Я ніколи не був затятим прихильником Тимошенко, це всім відомо. У цьому запідозрити мене дуже складно, адже я єдиний, хто з фракції в 100 осіб голосував проти її прем'єрства. Юлія Володимирівна таких речей не забуває. Точно так само не можна назвати моїми друзями і братів Клюєвих, які пролобіювали призначення Гулея на посаду глави Ощадбанку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!